Hållbarhet

I detta inlägg kommer entreprenören Emil att delge sina tankar om hållbarhet. Han har precis sålt sin elfirma och satsar allt på att bygga en ekonomi sajt. Han satsar på en nisch som har oförtjänt dåligt rykte, smslån. Han har nischat sig ännu mer och har som slogan, ingen uc på lån. De är hållbara lån där man inte förstör sin kreditvärdighet. Vi välkomnar in Emil!

Emil om hållbarhet

Hållbarhet är ett ord vi numera 2017 får höra dagligen. Allting skall vara hållbart och försvarbart. Hållbarhetstänket börjar redan som bäbis. Numera skall man inte köpa engångsblöjor utan det skall vara blöjor av tyg som går att återanvända. Låter det äckligt? Det tycker jag. Men hållbarhet handlar om att ta vara på det man har och inte bara använda nya saker eller nya personer. Hållbarhet är nämligen inte bara att ta vara på vår miljö. Hållbarhet är att det man har skall kunna utvecklas och användas. Det gäller såklart också personal. Det är många som frågar sig hur man utvecklar hållbar personal. Om man tittar på det kan de vara svårt. Men det är enklare än vi tror. Det gäller att få personalen att känna att de utvecklas som personer på arbetet. De skall också trivas. Man kan göra mycket för att personalen skall trivas. De kan vara enkla saker som flextid och bra utrustning. Man kan betala den anställdes telefon och ge den en riktigt bra dator. De kommer också att gynna företaget då den anställde måste vara tillgänglig.

Utvecklingssamtal

Utvecklingssamtal kräver en helt egen rubrik. Det är något så viktigt som många företag “skiter” fullständigt i. De tycker detta är löjligt och bara tar tid. Men hur ska man annars få veta hur dem anställda egentligen trivs? Och hur de vill utvecklas? Det går inte att få ut över en kaffe där kollegorna hörs vad som sägs. Se till att alltid ha utvecklingssamtal minst en gång i månaden.

entreprenör emil